het is niet altijd eenvoudig een fietser te zijn, maar ik kan niet anders. zelfverklaard ben ik een autohater. een auto is een zelf. het staat los van het collectief en het put de aarde en de gemeenschappelijkheid uit. talrijke stilstaande puffende wagens ook versperren de mogelijkheid tot een degelijk openbaar vervoer. vaak ook zou het plezanter zijn, zo'n fietsfile.

het was eenvoudig een fietser te zijn toen ik de stad behuisde. maar ik vluchtte en kwam terecht in autoland. vaak zijn mijn zoon en ik in weer en wind onderweg om op school te geraken, of bij de moeder, of in een winkel (dat is hier niet meer, door het autogedrag van iedereen).

onze fiets is echter niet zo stevig meer en de vele slechte fietspaden putten het metaal danig uit. een investering is noodzakelijk, maar niet eenvoudig. slechts een nachtwerker, alleenstaander en kunstnar ben ik. mijn verdienmodel is dat van net genoeg.

met mijn tekendingen en verdichtsels zal ik proberen een kloof te overbruggen opdat wij een elektrische bakfiets kunnen aanschaffen waarin mijn zoon en zijn boekjes droog en warm zitten. iedereen kan mee helpen om alvast een auto minder op de baan te laten rijden. iedereen kan mee helpen om alvast een beetje minder het milieu te ontregelen.

ik bots immers op mijn grenzen van mobiliteit en overweeg om mijn rijbewijs te halen, na 36 jaar. echter zou dit de grootst mogelijke zelfverloochening zijn. het liefst van al zou ik me kunnen behelpen met het openbaar vervoer, maar dat is ontoereikend. de tijd met de bus huis-school-huis bedraagt minimum drie uur, terwijl het met de fiets op 65 minuten bereden is.

befiets de aarde. ik werk en leef voor mijn zoon, ik hoop dat hem nog wat aarde rest, tussen al het wegen in.

Funders

avatar
Anonymous

€ 50,00

avatar
Anonymous

Beste wouter Solidair met de eenzame fietsers. Niet te hard zijn voor jezelf Er zijn ook nog die vijftig Tinten grijs. Verzorg je goed

Reasons to invest

behulpzaamheid, milieu, gezamenlijkheid

Focus points

netwerk te klein,
radicaliteit,
eigenheid,
mijn stil gedrag

Opportunities

goedkope kunstwerken
die waardevol zijn
en poëtisch

oneconomisch

Competitors and threats

egogedrag
eigenheid
autohaat

crofun newsletter