Project › “BEN”zwembad 33°C voor personen met beperking

Dit project is het laatste onderdeel van mijn initiatief om personen met beperkingen te laten zwemmen en genieten met alle rust in warm water van 33°C. Bij het opzetten van mijn idee is rekening gehouden met alle zaken zoals vergunningen, infrastructuur, technische vereisten en duurzame energie. Het was de bedoeling om een “BIJNA” energieneutraal zwembad te creëren. De firma die mij de berekeningen heeft gemaakt met een bijbehorend volledig pakket zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepomp heeft hier de bal volledig misgeslagen en zit nu met een systeem die mij eerder geld kost dan dat het zou opbrengen. Maar gezien de grote investering die ik reeds heb gedaan kan ik onmogelijk de kost dragen om mijn systeem te laten aanpassen. Het doel van mijn project is alsnog een kleine investering te doen om uiteindelijk de steeds duurder wordende energiekosten zo te drukken dat ik verder kan blijven aanbieden wat ik sinds 2 jaar doe. Iedereen laten genieten van dit énige zwembad in België. Wie meer info wenst kan steeds al eens komen kijken hoe personen met beperkingen met alle aangepaste infrastructuur in en uit het water gaan. Ik begeleid de personen van het begin tot het einde. Vele instellingen gebruiken reeds geruime tijd het zwembad samen met hun bewoners en begeleiders. Ze appréciëren zowel het warme water als de rust en het uitzicht op de natuur. Het verder mogelijk maken van dit privé initiatief met een laag toegangsgeld zal enkel kunnen indien er een aanpassing van de energiewinning komt , en hierom dan ook deze fondsenwerving via Crofun. Ik hoop op jullie steun en zie er naar uit ons te komen bezoeken. Zie ook de zeer mooie beloningen die ik hier kan tegenover zetten.

De opzet van dit alles is een volledig systeem zonnecollectoren (solar heatpipes) te installeren in de tuin. In totaal 180 Heatpipes die in halfrond worden geplaatst om het grootste bereik te hebben van de zon. Deze Heatpipes zijn parralell verbonden van 2*90 stuks, wat mogelijk maakt bijna continue warmte (63KWH) op te wekken gedurende de dag. Het water wordt continu verwarmt door een warmtewisselaar en het Buffervat is het zwembad op zich. Simpele installatie zonder verder noemenswaardig onderhoud. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dit alles zou helpen om verder te doen met lagere inkomstgelden. 

  

 

No updates yet.

Funders

avatar
Anonymous

€ 25,00

avatar
Anonymous

€ 100,00

je doet dit supergoed ! en met een hart . Wij steunen u 200%

Reasons to invest

Deze investering zal het mogelijk maken om het volledige jaar het zwembad op temperatuur te houden via de zonenergie.

Focus points

De sterke stijging van de energieprijzen, zullen mijn totale project te gronden brengen indien ik niet verder investeer in duurzame energie

Opportunities

De nieuwste technieken zullen ons toelaten om de warmte op te wekken die nodig is om een constante temperatuur te garanderen.

Competitors and threats

Met dit project is vandaag geen enkele concurrentie in België. Ik ben het enige zwembad in dit type.

crofun newsletter