Wij gaan voor een groene en avontuurlijke speelplaats!

Kinderen brengen elke dag minstens anderhalf uur door op de speelplaats. Een goede speelplaatswerking is dus noodzakelijk!

 

Momenteel bieden we verschillende speelkansen aan aan onze leerlingen, zoals sporten (basketbal, voetbal, trefbal) en spelen met speelgoed (speelkoffers in alle klassen en reuzespelen), spelen met gezelschapspelen. Verder bieden we ook middagsport aan (dans, alles op wieltjes,…) en muziek (koortje).

 

Met onze groene speelplaats willen we echter nog een stap verder gaan. In aansluiting van ons pedagogisch project willen we met deze speelplaats de kinderen prikkelen tot fantasie en creativiteit.  We willen ze meer in contact brengen met de natuur en hen laten exploreren. Bovendien willen we ook inzetten op natuur- en buiteneducatie.

We willen een speelplaats creëren waar beleving en spelen centraal staan. Een plaats die uitdaging biedt, beweging en variatie en dus alle kinderen aanspreekt. We willen dat de kinderen tussen de lestijden door, de nodige zuurstof op doen om zich opnieuw te kunnen concentreren.

 

We zijn ervan overtuigd dat zo’n uitdagende omgeving de sociale vaardigheden van de kinderen aanscherpt en dat negatief (pest)gedrag minder kans krijgt.

 

 

Wat willen we concreet verwezenlijken?

  • Een prikkelende plek voor kunst, creativiteit en techniek.
    We willen creatieve prikkels geven en kinderen aanzetten tot constructie, fantasiespel, drama en muzisch bezig zijn.
  • Een speelruimte die goed is voor de gezondheid en voor het leefmilieu
    Waar de motorische, zintuigelijke, sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd.
  • Een speelplaats die rijk is aan variatie en die elk kind van onze school op een manier kan aanspreken
    Een plek waar rustplekken zijn en verschillende speltypes mogelijk zijn (actief, rustig, competitie, (senso)motorisch, creatief en muzisch, ontdekking en experiment).

 

Krijgen scholen dan geen subsidies om uit te breiden? 

Scholen krijgen inderdaad subsidies voor nieuwbouwprojecten, maar niet voor een uitbreiding van een speelplaats. Dat geld moet de school helemaal zelf ophoesten.

Gelukkig springt de gemeente al voor een mooi stuk bij. Onder de noemer van ‘Speelplaats Deluxe’ willen ze overal in de Denderleeuw groene speelruimtes creëren voor de kinderen. Ook ons project van VBS Welle hoort daarbij.

We hebben daarnaast ook een actieve en gemotiveerde ouderraad die ten volle achter dit project staat en financieel wil helpen. Zo gaat de opbrengst van Glaasje Kaasje bv. integraal naar dit project.

De grondwerken worden op deze manier gesponsord.

 

Waarvoor dient het geld van deze crowdfunding?

We lieten de kinderen kiezen welke speeltuigen ze in de speeltuin wilden. Ze stemden voor een loopbrug, amfitheater en mogelijkheden om te klimmen en klauteren.
Wij kiezen er zeer bewust voor om deze speeltuigen te laten maken in duurzaam materiaal, namelijk Robinia hout. 

We willen immers dat de speeltuin ettelijke jaren kan meegaan en we stellen de veiligheid van de kinderen voorop! 

Graag willen we met deze crowdfunding het paradepaardje van de speeltuin bekostigen, namelijk het kasteeltje waar de loopbrug vertrekt. Deze klim- en klauterplaats zal immers ook de woonplaats van onze mascotte Isa worden! 

Dit spreekt de kinderen enorm aan en het zou dan ook fantastisch zijn moesten we dit met jullie steun kunnen verwezenlijken! Voor 3000 euro kan dit. Helpt u hieraan mee?

 

 

No updates yet.

Funders

€ 25,00

Veel succes met jullie fantastisch project! Wij dragen met plezier een steentje bij! Groetjes, Danny, Severine en Elina Van Roy

€ 150,00

Met veel plezier gegeven omdat wij het zo belangrijk vinden dat kinderen in een groene omgeving kunnen spelen en leren. Johan, Caroline, Amber en Hanne.

avatar
Anonymous

Top initiatief!

€ 10,00

Wij dragen met veel plezier een grassprietje bij om de kinderen een groenere speelplaats te gunnen. Fantastisch project! Hopelijk krijgt het een succesvolle uitkomst!

€ 50,00

Heel veel succes! En zo een leuk en tof initiatief steunen we met veel plezier.

€ 50,00

Super tof project, veel plezier ermee! Vanwege Jürgen, Isabelle, Silke, Julie & Maxim

Kwinten, Renske, Kobe, Yuwono & Els

avatar
Anonymous

€ 150,00

Kinderen+natuur+dieren+respect...het is de perfecte combinatie! Schitterend initiatief, een verademing in deze digitale wereld! Groetjes, Bert en Maria.

avatar
Anonymous

€ 40,00

Geweldig project! Klein steuntje vanwege Elena en Robrecht De Smet Sandra Sostar en Ben De Smet

€ 10,00

Veel succes met jullie project! Vanwege de ouders van Noah M. (1KB)

€ 100,00

Mijn oprechte appreciatie aan iedereen die het zich belangeloos inzet voor dit mooi project.

Reasons to invest

Het onderhoud van de speeltuin en de kinderboerderij kost geld. Wij kunnen uw hulp hierbij zeker goed gebruiken!

Focus points

- Een goede speelplaatsvisie
- Een doordacht speelplaatsbeleid
- Blijvende aandacht voor onderhoud van het terrein en kinderboerderij

Opportunities

Het creëren van een groene speelplaats is niet alleen een meerwaarde voor de school, maar ook een meerwaarde voor de opvang 'De puzzel'.

Competitors and threats

Geen.

crofun newsletter