Project › herbleef > reenactment evenement

6.6%
6
People funded this project
€ 165,00
funded of € 2.500,00
Flexible Funding
0
Days to go
Bruno De Naegel
  • Ludentem
  • Maldegem, BE
  • Ludentem verzorgt actieve kinderanimatie op allerlei gelegenheden en is gespecialiseerd in reenactment-evenementen.

Rewards

www.herbeleef.eu

Als fervent reenactor besloot ik om een eigen middeleeuws evenement op poten te zetten. Ik stelde namelijk vast dat er in het Vlaamse landsgedeelte en al zeker in de regio van Oost- en West-Vlaanderen, weinig evenementen als deze bestaan. Het evenement vindt plaats tijdens het laatste weekend van april 2017 in Middelburg bij maldegem in België en zou naast het aanbieden van eten en drinken bestaan uit vier belangrijke onderdelen :

  1. middeleeuws kampement (tenten, vuur, handwerk, gevechten, wapens, ...)
  2. straatmarkt (middeleeuwse markt, ambachten, versmarkt)
  3. animatie (zang, muziek, dans, entertainment, workshops, ...)
  4. smeedstage (10 personen kunnen 4 dagen lang leren smeden)

Doordat ik reeds enkele jaren mee draai in het milieu, kon ik al vrij snel deelnemers vinden voor het kampement en de middeleeuwse markt. Ook ambachtslui kon ik makkelijk boeken. Voor de versmarkt (vlees, zuivel, groente, fruit, ...) sta ik er op om in de mate van het mogelijke, lokale handelaars te betrekken. De smeedstage wordt verzorgd door Michel Mouton van ' Ijzer en Vuur ' die meestal werkzaam is op de terreinen van ' La Fonderie ' in Sint-jans-Molenbeek. Maar speciaal voor dit evenement brengt hij al zijn materiaal tot in Middelburg.

Doelpubliek van het gehele evenement is eigenlijk onbeperkt. Er is een aanbod voor zowel kinderen als volwassenen, kenners en leken wat reenactment betreft, het vaste evenmentenpubliek zowel als de nieuwsgierige passant, ... Eten en drinken kan van een eenvoudige hamburger tot een bourgondisch maal en van zerpig bier tot mede. Ik hoop bezoekers te mogen ontvangen vanuit de lokale gemeente maar ook de gehele provincie en het land en misschien zelfs van over de landsgrenzen heen.

Omdat het een eerste editie betreft zijn gemeentebestuur en provincie - ondanks hun betrokkenheid - niet meteen happig om met subsidies te gooien. Omdat ik er op sta om dit gehele evenement (op enkele activiteiten na) gratis toegankelijk te maken voor het publiek, heb ik natuurlijk een budget nodig. Naast drinkwater en elektriciteit, toilet en huur van tenten en diens meer, willen ook artiesten en animatoren betaald worden voor wat ze aanbieden tijdens deze twee dagen.

Alle steun is dus zeker welkom !

 

No updates yet.

Funders

avatar
Anonymous

€ 25,00

Reasons to invest

Dit project steunen doe je
- uit sympathie
- uit respect voor onze ambachten
- omdat we de lokale handelaars betrekken
- ...

Focus points

- Aanbod voor alle leeftijden
- Betrekken van lokale handelaars
- Het beleven van onze geschiedenis
- ...

Opportunities

- boogschieten, zwaardvechten, smeden, ...
- het in ere houden van oude ambachten
- genieten van het gezellig samenzijn
- ...

Competitors and threats

de grootste bedreiging die we hebben is het weerd at zou kunnen tegen vallen ... hout vasthouden, dus !

crofun newsletter