Uilen zijn niet alleen fascinerende vogels die voornamelijk 's nachts leven. Ze helpen mee het muizenbestand op peil te houden, daardoor zijn ze graag gezien op het platteland en de rand van de stad. Daar treffen we voornamelijk steenuil en kerkuil aan. Het zijn deze 2 uilensoorten die we met dit project willen ondersteunen door meer broedgelegenheden te voorzien.

Met het verzamelde bedrag laten we aangepaste uilenkasten maken. Deze hangen we op bij particulieren in Lokeren en omgeving. Jaarlijks worden de kasten opgevolgd en worden indien mogelijk jongen geringd. Op die manier proberen we de uilenpopluatie op te volgen en te verbeteren in het Waasland.

Voor het maken van de kasten doen we beroep op het VTI Sint-Laurentius in Lokeren. Met het vooropgestelde bedrag hopen we 20 steenuilkasten en 20 kerkuilkasten te laten maken. Die kunnen we dan de komende jaren plaatsen.

Elke donatie is welkom, je mag zelf het bedrag kiezen.
Per 20€ krijg je 3 flesjes Steenuilke, een lekker blond bier van hoge gisting.
Voor een donatie van 100€ wordt je ook meter of peter van één van de gemaakte uilenkasten.

            

 

 

No updates yet.

Funders

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 20,00

Vanwege Rita Antheunis

avatar
Anonymous

€ 40,00

Mooi initiatief, succes ermee!

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 10,00

avatar
Anonymous

€ 10,00

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 40,00
€ 20,00

heel graag steunen we dit project. In Hamme kunnen rekenen op de steun van de Milieuraad die onze nestkasten financiert en de gemeente die ze aanmaakt. De voorbije 20 jaar hebben we zo al 100 steenuilenkasten gekregen via de Milieuraad en de gemeente Hamme. Onbegrijpelijk dat STAD Lokeren dit ook niet doet.

avatar
Anonymous

€ 10,00

Mooi project, uilen zijn perfecte muizenvangers.

€ 20,00

Prachtig initiatief Frank de uilen in Lokeren zullen er wel bij varen!!

We zullen ook wat reclame maken op onze Bosdroom pagina. www.facebook.com/bosdroom Heel veel succes, we duimen mee!

Ik hoop dat ze bij ons op de beleefboerderij dan ook een nestkast hangen, zou tof zijn om over te vertellen aan de kinderen die op bezoek komen.

Dit project vraagt je aandacht en steun. Blij dat ik kan bijdragen, want zonder natuur geen start-ups. Respect Frank en Caroline voor deze "natuur start-up"

avatar
Anonymous

€ 160,00

Beste Frank, de stuurgroep van Uilenwerkgroep Waasland besliste om je project te ondersteunen. In heel het Waasland kunnen onze afdelingen terugvallen op een samenwerking met en ondersteuning van hun gemeente(n), maar in Lokeren lukt dat maar niet. Proficiat en veel succes met je initiatief. De Lokerse uilen verdienen het! Marc Aerts, Uilenwerkgroep Waasland

crofun newsletter