' Lost in Transition ', de titel van deze documentaire, gaat over jeugd. Jonge mensen die de leeftijd van 10 tot 18 jaar hebben. Er wordt daarmee verwezen naar de term die sociologen gebruiken wanneer ze het hebben over ' Lost in transition: the Dark side of Emerging Adulthood'. De meeste studies die binnen dit onderwerp werden gedaan kenden als onderwerp 18 tot 23 jarigen. Dit project (de documentaire) maakt de marge nog groter door ook kinderen vanaf 10 jaar te intervieuwen. 

Binnen die studies blijkt dat de individuen moeite hebben om hun omgeving te kaderen en te reageren op morele vragen en moeilijkheden en met welke frequentie deze jongeren gebruik maken van intuitie of basisintuitie bij het aanduiden dat ze vaak belangrijke beslissingen nemen gebaseerd op wat hem of haar 'gelukkig maakt'.

Lost in transition

' To get lost in moving from one place to another or during a change over'

' Lost in transition is when you are stuck between one phase of life and the next'

' Lost in transition: Working-Class Youth and the struggle to become an "adult"

' How to cope with major life change or transition through stage of life, job change and so on'

' Lost in transition: finding meaning in the new world of work'

' All this means that becoming an "adult" as it was once defined is getting harder for everuone. And it means that for many young people, the narratives of their life is causing them some psychic fear. As a result, they're sometimes getting lost in transition'

Lost in transition wordt binnen de documentaire benaderd op een praktische wijze namelijk 'een sociologisch voorstellingsvermogen' van jongeren in een maatschappij.

Deze generatie kinderen zijn degenen van wie in de toekomst verwacht wordt terug een stabiele en veilige omgeving en toekomst op te bouwen voor hun land Syrie.

Wanhoop kan deze jongeren een gemakkelijke prooi maken van radicale groeperingen. Gebrek aan onderwijs kan van deze kinderen een 'verloren generatie' maken. Het gevaar een hele generatie te verliezen is misschien wel de meest bedreigende gevolg van deze oorlog.

Deze documentaire wil enkelen van die generatie jongeren in beeld brengen om hun eigen toekomstperspectieven te laten inschatten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No updates yet.

Funders

avatar
Anonymous

€ 100,00
€ 75,00

Sarah hier wil ik méér van zien. L'angoisse ne peut pas être notre future.

avatar
Anonymous

€ 40,00

avatar
Anonymous

Succes Dusart!

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 50,00

avatar
Anonymous

€ 10,00
€ 25,00

Dag Sara, Ik wens je veel succes!!! Sue ^_^

avatar
Anonymous

Een schitterend project dat moét gerealiseerd worden en zoveel mogelijk mensen bereiken.

€ 25,00

Heel veel succes met dit mooie project! Adri & Lisa

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 200,00

Veel succes, jij die ik steeds mis

€ 25,00

Omdat we op z'n minst respect en begrip mogen tonen voor deze jongeren/kinderen in een vreselijk moeilijke situatie. Merci om hun verhaal te vertellen Sarah!

avatar
Anonymous

Big up! X

Hela Dussarken, ik wou dat ik voor het ogenblik meer kon geven! Ik stuur de link wel door naar al mijn contacten. Lieve zoen en success

crofun newsletter